Kingspan TEK® is een revolutionair systeem dat onder andere de Verenigde Staten en Engeland al heeft veroverd als tegenhanger van het traditionele bouwsysteem en houtskeletbouw. Het Kingspan TEK® Bouwsysteem bestaat uit hoogwaardig geïsoleerde panelen die via een uniek geïsoleerd koppelsysteem met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat een gesloten isolatieschil voor wanden en daken dat zijn gelijke niet kent.

Sinds kort is Kingspan TEK® ook actief in Nederland. Een selecte groep partners is uitgekozen om met het systeem te mogen werken. ECO groep is geselecteerd als de officiële building partner in Midden-Nederland.

De grootste voordelen van Kingspan TEK®:

 

1) Hoge isolatie

Kingspan TEK® heeft een ongekend hoge isolatiewaarde.

Waar een zogeheten Rc-waarde van 4,5 als minimumeis geldt,

haalt het dunne Kingspan TEK® systeem (142 mm) een Rc-waarde

van 5,0 en het dikkere systeem (172 mm)

zelfs een Rc-waarde van 7,0.

 

2) Meer vierkante meters

De systemen van Kingspan TEK® zijn als geheel veel dunner dan

het traditionele bouwsysteem of houtskeletbouw.

Dit levert uiteindelijk maar liefst 5 tot 10 procent meer

vloeroppervlakte op, waardoor de waarde van uw huis met duizenden

euro’s omhoog schiet.

 

3) Minder koudebruggen

Kingspan TEK® kent beduidend minder zogeheten koudebruggen dan andere systemen. Koudebruggen treden op wanneer de isolatielaag wordt doorbroken, zoals door de houten staanders bij houtskeletbouw. Warmteverlies is het gevolg. Bij het unieke Kingspan TEK® Bouwsysteem wordt de isolatielaag niet onderbroken.

 

4) Licht in gebruik

Kingspan TEK® is ongelofelijk licht (maximaal 24 kilo per vierkante meter), waardoor er op kosten voor het fundament bespaard kan worden.

 

5) Razendsnel

De bouwsnelheid ligt hoog. De panelen worden al op maat gemaakt voordat ze op de bouwplaats zijn, waardoor er ook nog eens nauwelijks restafval op de bouwplaats is. Het simpele systeem maakt het mogelijk om het gehele ruwbouw cascosysteem binnen enkele dagen te monteren.

 

6) Duurzaam

Het resultaat van hoge isolatiewaardes en het minimaliseren van koudebruggen is niet alleen dat u er warmpjes bij zit, maar ook dat uw energierekening er veel prettiger uit ziet en dat de CO²-uitstoot vermindert.

 

7) Lage kosten

Onafhankelijke berekeningen door bouwkostenbureau M3E tonen dat de bouwkosten bij sommige type woningen tot 10.000 euro lager liggen dankzij het Kingspan TEK® Bouwsysteem. De economische voordelen van meer oppervlakte, minder afval, kortere bouwtijd en betere isolatie zijn hierin nog niet eens meegenomen.